sobota, 28 czerwca 2008

Főzőcske

Halpapiros

Elsőként bonts fel egy üveg erős szeszesitalt, majd igyál előre a medve bőrére, tudván, hogy hal lesz a vacsora.
Végy egy szimpatikusnak látszó halat. A jól bevált tízujjas-módszerrel filézd ki. Füröszd tejben-vajban, majd tedd félre állni, csak vigyázz, be ne dőljön neki.
Állíts össze egy házi fűszerkeveréket: végy tíz tő kaprot és húsz tő petrezselymet, aprítsd fel, tedd egy tálba és szórd meg bőven egész borssal. A munka hevében rántsd magadra a kakukkfüves üveget, és vele együtt a fahéjas fazekat is. Takaríts fel alaposan. A kötényeden ragadt fűszereket is söpörd a tálba. Végül adj hozzá minden szórhatót a szekrényből, és egy shakerben rázd össze a keveréket.
Végy egy nagy ív csomagolópapírt. Halmozz rá a fűszerekből egy keveset. Tüsszents. A maradék fűszerben temesd el a halat, mondj egy imát, díszítsd virágokkal és kövekkel rakd körbe.
Pajzán viccekkel forrósítsd fel az olajat egy kislábosban. Ha már sistereg, dobd rá a papírba göngyölt halat. Sokáig bosszantsd, végül hagyd a saját levében megfőni. Akkor jó, ha a szomszédok már kihívták a tűzoltókat. Ekkor vedd ki a tűzhelyet a kislábos alól, halmozd az élvezeteket egy nagy tálra, és fektesd a halat a tetejére. Hívd meg az összesereglett szomszédokat és riadt tűzoltókat is, mert egyedül nem jó enni!

Brak komentarzy: