sobota, 2 lutego 2008

Magyar Buli 3.

Előzmények:
Magyar Buli 1
Hőseink találkoznak az esti órákban a Teatr Bagatela előtt. Fontos, hogy sokan legyünk, hogy mindenki eljöjjön. Berni megismerkedik Jankával és Angélával. Ez fontos. Veres Tamás, akinek magyar szakos a barátnője, felajánlja manzárdlakásukat a következő bulira.
Magyar Buli 2
Bernivel megyünk a már felajánlott manzárdlakásba. Kevesen vannak, és a társaság folyamatosan cserélődik, de mindig vannak új arcok. A buli végén együtt megyünk haza a többi Piastossal. Zsigmondot kétfelől fogjuk Bernivel. A fiú útközben bevallja, hogy szerinte isten túl diszkrét, és a szobámig kísér, miközben beavat az előző párkapcsolataiba és érveket hoz fel a közös jövőnk mellett. Kedvesen elküldöm a jó búsba.

Magyar Buli 3
Szintén a manzárdszobában volt, Tamáséknál. Testületileg érkeztünk a Piastból, öten lányok, és miközben vártuk, hogy Tamás ajtót nyisson nekünk, öt-hat lengyel fiú akart megismerkedni velünk, olyan lengyelesen, "sziasztok lányok de szépek vagytok nem akartok velünk egy jót (censored)". Azt válaszoltuk, hogy nem. Aztán szerencsére Tamás elzavarta őket. A buli jó volt, most nem volt cserélőés, viszont sosemlátott és régenlátott arcból sok volt. Elvittem a Mately-féle pálinkát, hátha jó lesz még. Jó volt, a többiek tiszteletüket küldik neki. Volt még egy üveg żubrówka, némi sör, megszámolhatatlan üveg bor. A buli tetőpontján újabb dolgok törtek el a lakásban, úgyhogy a házigazda kedvesen felajánlotta, hogy húzzunk el gyorsan egy másik helyre bulizni. Berni elment találkozni Borival a Kitch nevű szabadszellemű szórakozóhelyre, és elvileg a többiek is odamentek. Mi Ritával és egy kedves testvérpárral indultunk hozzájuk hazafelé, csak aztán végül egy csésze teára sem akaródzott felmenni a lakásukra, úgyhogy ottagytuk őket az utcasarkon, és elindultunk befelé a városba. A Mały Ryneken kiszűrődö Abba-muzsikára lettünk figyelmesek. Benéztünk: egy baráti tárasaság ugrált csak. Eszembe jutott, hogy megmutatom neki a Tower Pub-ot, amely a neve ellenére egy keményrockos pincehelység a Grodzka elején. Nem volt nagy zúzás, mint mindig, ott is hagytuk gyorsan. El akartunk menni haza, csak aztán valahogy betévedtünk egy másik buliba a Rynek sarkán, ahol olyan jó zenéket nyomtak, hogy fél 4ig ugráltunk rá. (Jó zene, amiket nem hallottam más helyeken, pl. ymca, equador, la isla bonita by madonna, lambada, ja, és semmi technós feldolgozás, semmi keverés-kavarás.) Rita nagyon jó táncos, ez már korábban kiderült. Minden katolikus nevelés ellenére vagány kis csaj. Ha jót akarok táncolni, akkor először az ő számát kell beütni. És további áradozások, ezt most nem írom le. Lényeg, hogy voltak ott vicces fiúk és lányok, helyiek és külföldiek, mi pedig jó elszórakoztunk rajtunk, meg persze magunkon is. Négyre értünk haza és két órája keltem.

Ma lesz ilyen Maszkabál a sulival. Hétfőn meg a vizsgák. Hamisíthatatlan lengyel szervezés!

Brak komentarzy: