sobota, 11 kwietnia 2009

Húsvéti nyúl



Lehet fújolni, utálni, állatkínzónak kikiáltani - bátran vállaljuk, hogy 42 négyzetméteren élünk együtt egy kicsi vörösesbarna jószággal, akit Húsvét alkalmából vettünk. Pontosabban: ő javarészt a fürdőben él, mi javarészt a nappaliban, így kevésbé zavarjuk egymást, mint korábban a porcicákkal, akiktől a háziasszony-kiskedvenc porszívónk szabadított meg.
A nyúl a maga nemében teljesen korrekt. Két füle van, jókedvéban azokkal csápol, világosbarna a kis talpacskái vannak, ezekkel közlekedik, általában lassan, mert a padlón és a csempén esélytelen a száguldozás. Egyszerűen kipörög szegényke. Ha nem ugrándozik vagy eszik vagy gubbaszt, akkor mindenféle tündéribbnél tündéribb dolgokat csinál a mi legnagyobb gyönyörűségünkre. Kezdetben kis szarosnak hívtuk - a hasmenés apropóján - végül hosszas előzetes felméréseket követően Bogyónak kereszteltük. (no, ez sem esik távol a korábbi verziótól)
Szereti a szénát és a száraz zsömlét, néha iszik, aminek olyan a hangja, mint egy régi írógépnek, és ha szépen rendbejön, akkor kaphat répácskát is.
Nagyon kis helyes. Úgy néz ki, nem fogjuk visszaadni a tenyésztőnek...

Brak komentarzy: