sobota, 13 października 2007

Fürdőszoba

És most kedveseim, a vizesblokkunkról mesélek nektek.

Van benne egy kis csap, egy wc, egy zuhanyzótálca függönnyel meg három akasztó a törcsiknek.
Semmi több. Minimalista elegancia!
Valami isteni lakberendező válogatta össze a berendezést, mely oly ízléses, mintha csak egy katalógusból vágták volna ki. A wckagyló babkonzerv-barnasága és a fedél fehérsége éppen harmonizál a csempe füstös rószaszínjével.
De ez még a kisebbik rossz. A víz napok óta büdös, de nem tudom, h mitől. Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy ne vezessem-e fel inkább a tűzcsapból a tiszta vizet. Szerencsére a teraszunk-ablakunk az utcafrontra néz, ezzel nem is lenne baj, csak nem tudom, elférne-e a szivattyú a teraszon, mert a hetediken lakunk, ami ugye elég magasan van. Biztos a Tescoban lehet kapni ilyen csövet.
Meg persze meg kell beszélnem a többiekkel, hogy akkor télen sem lehet majd csak úgy kiülni egy kis villásreggelire jegeskávéval, viszont van tiszta víz. Ami ugyan alapból nem meleg, és ha használni akarod, akkor le kell futnod a utcára egy villáskulccsal megnyitni, de legalább nem függünk a ház vízrendszerétől. És még a melegítéssel sem lenne baj: a szobatársnőnnek van vízmelegítője, akkor lenne meleg víz, amikor csak akarjuk! Bár félek, hogy a teraszon nem lehetne zuhizni, mert lefújná a szél a szappant télen.

...de hát ezek csak ilyen kis tervek életünk megszépítésére, jobbá tételére.

Brak komentarzy: